Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení letního tábora 2016

2. 3. 2017

Letošní tábor byl organizován na téma známé knihy J. K. Rowlingové Harry Potter a kámen mudrců. Snaha byla naučit děti nejen zacházení s různými nástroji, získat nové poznatky, ale i pokus o uspořádání některých zajímavých nových bojových her na téma kouzelníci a učení se novému.

Situace s přihlašováním našich dětí byla letos obdobná jako v předchozích letech. Díky Kamily Příborské se projevil zájem ze ZŠ Kotlářská. V 1. polovině června bylo přihlášených pouze 15 dětí. Nakonec se sešlo dohromady 37 dětí. Poměr starých k novým účastníkům byl asi 40/60. Bylo potěšující, že úspěchy loňských let se odrazily na zájmu nových účastníků.

Personální obsazení tábora vycházelo jako obvykle z toho, aby byla zajištěna maximální bezpečnost dětí a dále také odstraněny služby v kuchyni a tím zlepšení plynulého běhu programu. Práce probíhala ve třech oddílech, kde byl u každého oddílu oddílák a instruktor. Instruktorský sbor jsme hodně omladili o Pepina, Izu a nově o Terku. Dále chod tábora zajišťoval nový zdravotník, stabilní kuchařka s novou pomocnicí, aktivní zásobovač. O hlavní část programu jsme se podělili já a všichni oddíláci.

Letos se nepodařilo zajistit významnější podíl sponzorů, ale přes to bylo všeho celkem dostatek. Zejména díky aktivitě Terky a Jirky.

Letošní tábor byl co do počasí skladby dětí i aktivitě dospěláků opravdu nadprůměrný. Celkem se dá říci, že se dařilo vše, co se dalo zorganizovat

Děti překvapovaly už od samého začátku a to hlavně vzájemnou solidaritou a snahou. Seznamování dětí s programem na druhý den bylo vedeno stejně jako v loni, a to systémem četby z knihy při večerních sezeních. CTH probíhala dobře a body na „vznášejícím“ se počítadle utěšeně rostly. Hry i ty nové byly organizovány celkem uspokojivě a rámcový plán tábora byl dobře plněn. Letošní spolupráce se skautským táborem nebyla, jelikož nebyl čas se ani seznámit.

Letos byla pokladovka uzpůsobena tradičnímu pojetí. Jednalo se o klasický pochod po trase od jedné zprávy ke druhé. Nakonec jsme, jak už letos jinak, skončili v Lubě na koupališti.

Ze zdravotního hlediska byl tábor neuvěřitelně úspěšný. Nebylo pomalu co ošetřovat, a těch pár drobností nestojí ani za zmínku.

Hospodaření tábora měl letos na starosti Sam. Vzal to od podlahy a brouzdal na různých „slevomatech“ a tak. Podařilo se mu opravdu zajistit většinu potřebných potravin na dva velké nákupy. To co se podařilo „ušetřit“ se přesunulo na nákup odměn do pokladu. Ten byl dosti bohatý a děti potěšil.

Co se týče stravování, tak bylo na běžné úrovni, kterou uznává. Fífa a s Kamilou kmitaly  až se z nich kouřilo a díky občasné výpomoci se všechno stíhalo tak jak mělo. Pravda, zase toho měla Fífa plný záda, a tak jsme ji museli někdy i z kuchyně odhánět, aby nám vydržela. Kamila se zaučila velmi rychle a dokázala i nemožné, Fifa neměla co umívat.

 

 

Závěr:

Tábor jako takový byl velmi dobrý a hodně dětí nahlásilo již účast na příští rok. Změna systému práce se velmi dobře osvědčila na přístupu dětí k CTH. Staronoví i noví oddíláci se osvědčili, omlazená sestava instruktorů byla letos na vynikající úrovni. Počasí letos bylo opravdu neobvykle příznivé. Ze zdravotního hlediska bylo neuvěřitelné, že může být tak málo zdravotních případů. Chtěl bych poděkovat tímto všem zúčastněným. Hlavně pak Tereze a Kamile za nadprůměrný výkon hodný vyznamenání.

Tábor hodnotím jako výjimečně klidný, ale velmi, velmi dobrý.

 

V Brně dne 2.10. 2016   Zpracoval: Zdeněk Kašík, Hlavní vedoucí tábora