Jdi na obsah Jdi na menu
 


Často kladené dotazy

» Mám dítěti na tábor psát? Jak často? Mám poslat balík? A co když mi nepíše? ...

Jak často psát?

Dle našich zkušeností optimálně každý (druhý) den. Doporučujeme zaúkolovat též babičky, tetičky a další příbuzenstvo. Zkušený rodič napíše a pošle první pohledy den předtím, než děti odjedou. Budou je totiž mít hned druhý den tábora, a to opravdu potěší.

 

Máme poslat balíček?

Určitě, klidně i dva. Jednak tak máte pod kontrolou, jakou sladkostí si synek nebo dcerka nacpe žaludek, a za druhé tím zvýšíte dítěti táborovou prestiž. Příjemce balíčku je rázem všeobecně populární – se všemi příjemnostmi, které to přináší.

 

Dítě nám nepíše!

Většinou platí: žádné zprávy jsou dobré zprávy. Když dítě nepíše, má se fajn! Je plně zaměstnáno hrami a děním na táboře - takže se netrapte, když vám první ušmudlaný koresponďák přijde až ve druhém týdnu a na něm se vedle rozmáznutého komára a fleku od paštiky bude skvít pouze: "Ahoj mami, vloni si se zlobila, že ti nepíšu, tak ti píšu. Tvoje Eva".

 

Co nám to píše???

Čtěte s nadhledem. Pokud dítě píše o "divokých zvířatech, která napadla noční hlídku", jedná se pravděpodobně o myš nebo ježka. "Strašlivá vichřice" = nejčastěji jedna ulomená suchá větev. Pokud by se opravdu stalo něco vážného, okamžitě Vás kontaktujeme my, dospělí.

 

» Začínáme balit a já se bojím, abych na něco nezapomněla. Nebo naopak nepřibalila něco, co by mohlo na táboře působit nepříjemnosti...

Léty vypilovaný seznam toho, co je nutné, co se hodí, co doporučujeme a co určitě ne, najdete přímo tady.

 

» Existuje u vás něco jako návštěvní den? Nebo kdy se můžeme přijet podívat?

Ne, nic jako návštěvní den nemáme, a jakékoliv rodičovské návštěvy maximálně nedoporučujeme. Zkušenosti ukazují, že návštěva rodičů rozhodí nejen jejich vlastní dítě, ale i všechny ostatní, a uklidnit oddíl dětí po návštěvě rodičů jednoho z nich pak trvá často celý den. Pokud se Vám na dění na táboře cokoliv nezdá, zkuste nejdříve zavolat hlavnímu vedoucímu nebo kontaktujte ostatní známé rodiče. Teprve v případě, že ani to nerozptýlí Vaše podezření, se do tábora vydejte osobně.

 

» Rád bych dovezl dítě na tábor po "vlastní ose", odjezd z Brna je pro nás zbytečná zajížďka. To samé s odjezdem, zase bych ho vyzvedl.

Žádný problém. Jenom to dejte včas vědět - třeba když posíláte vyplněné přihlášky, ať na Vás u odjezdu nečekáme.  

 

» Naše dcera je vegetariánka a nejí ani knedlíky. Máme špatné zkušenosti ze školy v přírodě, kdy byla do těchto jídel nucena. Co vy na to?

Vaše dcera není jediná. A že praktiky, které ti starší z nás pamatují ze školních jídelen, se u nás opravdu nenosí. Stačí, že na tuto skutečnost upozorníte v přihlášce.

Ne že bychom vařili tři jídla na výběr, ale když je k obědu něco, co Vaše dítě opravdu nemusí, vždycky se nějaká alternativa najde.

 

» Náš kluk má silnou alergii na píchnutí včelou a vosou. Můžu ho poslat na tábor?

Můžete, a bez obav. Nějaký typ alergie má dneska snad půlka dětí a oddíláci s tím počítají. Píchnutí hmyzem, pyl, prach, zvířata, nejrůznější potraviny... Jsme připraveni jak na preventivní, tak "krizové" podávání prášků a umíme zacházet i s nejrůznějšími „dýchátky“.

Prosíme, o veškerých alergiích důkladně informujte při odjezdu našeho zdravotníka.

 

» Posíláme Vám na tábor neplavce. Neutopíte nám ho?

Určitě ne úmyslně :-)  Ne, vážně: ačkoliv u některých kratochvílí na táboře občas přimhouříme oko, u vody máme obě otevřené, a to důkladně. Pokud se děti koupou, je s nimi vždy alespoň jeden dospělý ve vodě a druhý hlídá ze břehu. Neplavci se hlídají obzvlášť pečlivě, a když je zrovna neučíme plavat, většinou na sobě mají něco nafukovacího - prostě pro jistotu. Místní koupaliště má navíc tu výhodu, že je malé, přehledné a do poloviny bazénu dosáhnou i ti nejmenší.

 

 » Jak je to u vás na táboře s lékařskou péčí?

Přesně podle zákonných stanov: Na táboře je s námi po celou dobu náš kvalifikovaný zdravotník a i oddíláci jsou vybaveni lékárničkami a ve většině případů si dokážou poradit. Ve vážnějších případech okamžitě odjíždíme do Fakultní dětské nemocnice Brno. A věřte, že se snažíme, aby to bylo co nejméně.

 

» Naše dítě se vrátilo z tábora a nějaké věci chybí...

 

Právě pro tyto situace (stejně jako když něco přebývá) bude po táboře otevřena stránka "Ztráty a nálezy", kde budou vystaveny věci, ke kterým se při odjezdu z tábora nikdo nehlásil, nebo které našli rodiče po příjezdu dítěte v kufru navíc. Pokud zde nenajdete vaše chybějící věci, můžete vložit svoji poptávku, máme zkušenost, že cca 90% věci se nakonec objeví.

 

» Máte dotaz, na který jste nenašli odpověď?

Napište nám, nebo zavolejte. Kontakt na hlavního vedoucího najdete na úvodní stránce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář